top of page
  • Writer's pictureéchtPR

Colin Kaepernick

Updated: Nov 16, 2018

Collin Kaepernick X Nike

Afgelopen week kondigde wij al aan: een blog over Collin Kaepernick x Nike. De man die met Nike samenwerkte aan een campagne. Een campagne die veel reacties teweegbracht. Reacties die uiteindelijk leidde tot meer succes voor Nike als het gaat om winst. Afgelopen week hebben wij een tentamen gehad. Het onderwerp was, je raadt het al, Collin Kaepernick X Nike. Wij hebben als bureau ook een mening over de campagne.


Collin Kaepernick is namelijk een topatleet die bij het volkslied niet bleef staan. Hij knielde. Amerika zag dit als een vorm van vijandigheid tegen elke veteraan, politieagent of militair die heeft gestreden voor het land. Het betekende voor Collin het einde van zijn carrière. Wij zien dit als onmacht. Hij knielde namelijk met een reden. Hij was tegen al het politiegeweld tegen zwarte mannen. Dit had toentertijd een toppunt bereikt.


Hoewel wij het risico niet zo snel zouden nemen (cause we need the coins) hebben we diepe respect voor deze man. Hij heeft zijn carrière opgegeven voor donkere mannen die hij niet eens kent. Hoewel het een mooie daad was, vinden wij wel dat Nike hier gebruik van heeft gemaakt. Nike heeft een echt probleem getransformeerd naar een campagne om meer sneakers te verkopen. Is Collin Kaepernick dan een influencer of een storyteller? Hij wilde namelijk volgens ons een verhaal vertellen, een statement maken. Nike heeft hem gebruikt als influencer voor een groter bereik. Is Nike dan nog wel écht? Hoe denk jij erover?


(Foto bron: Chicago Tribune)





29 views0 comments
Unknown-1.jpeg
bottom of page